«Οι ελληνογερμανικές σχέσεις στηρίζονται σε γερά θεμέλια, που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια δεκαετιών, περνώντας δια πυρός και σιδήρου» δήλωσε ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Βόλφγκανκ Ντολτ, ο οποίος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Τη σχέση μεταξύ των δύο κρατών μας διαμορφώνουν, όμως, προ πάντων οι χιλιάδες άνθρωποι ένθεν κακείθεν, όσοι δηλαδή ζουν στην Ελλάδα και στη Γερμανία αντίστοιχα. Και αυτό είναι που καθιστά τη σχέση αυτή τόσο ιδιαίτερη εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου», πρόσθεσε ο κ. Ντολτ.

Ο γερμανός πρεσβευτής εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλλει «στην εκλογίκευση του διαλόγου αυτού» και, όπως συμπλήρωσε, «να καταστήσω σαφές τι θέλει να πρεσβεύει η Γερμανία μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της: μια Ευρώπη με μέλλον, η οποία με το μοντέλο της, αυτό της δημοκρατικής κοινωνίας και της αποτελεσματικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, θα μπορέσει να σταθεί με επιτυχία απέναντι στον παγκόσμιο ανταγωνισμό του 21ου αιώνα».

Ως εκ τούτου, κατέληξε, «αναμένω με χαρά την ανάληψη των καθηκόντων μου στην Αθήνα».

Ο κ. Ντολτ γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1958 στο Άρλινγκτον (Βιρτζίνια) των ΗΠΑ. Μετά από σπουδές στις νομικές επιστήμες εισήλθε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και υπηρέτησε στο Κατμαντού, στο Τελ Αβίβ, στην Πρετόρια καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου στη Βόννη και στο Βερολίνο. Τελευταία ήταν Εντεταλμένος Υποδομών στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.