Την ευκαιρία να πειραματιστούν και διασκεδάσουν με τις μυρωδιές και τις γεύσεις, αλλά και να… λερωθούν με αλεύρι, ζυμάρι και σοκολάτα είχαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο σεμινάριο μαγειρικής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Ξάνθη.
Υπό την καθοδήγηση της βραβευμένης σεφ, Στέλλας Σπανού, τα παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, ζύμωσαν με τα χεράκια τους και έψησαν σε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πασχαλινό μενού, υψηλών απαιτήσεων, που περιλάμβανε λαμπριάτικα κουλουράκια, σοκολατένια αυγά και τζατζίκι. Επίσης, οι μικροί μάγειροι έμαθαν πώς να βάφουν αυγά.
Η σεφ Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας. Πραγματοποιεί μια σειρά σεμιναρίων στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης που απευθύνονται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους.