Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη, καταδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, σύμφωνα με το cratalive.gr.

Ο παγετός στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου – ως αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών – θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς ο Δήμος είχε προμηθευτεί αλάτι, αλλά και μηχάνημα διασποράς αλατιού (αλατιέρα), προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι και να αντιμετωπισθεί η ολισθηρότητα.

Εντούτοις όμως, δεν υπάρχει το απαραίτητο όχημα ώστε να μεταφερθεί η «αλατιέρα», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όχι μόνο του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και των όμορων δήμων.

Πρέπει άμεσα να χορηγηθεί στο δήμο ειδικό φορτηγό όχημα 4×4, ανάλογης ιπποδύναμης και χωρητικότητας, στο οποίο θα τοποθετηθεί η «αλατιέρα» για μεταφορά και χρήση. Έτσι θα εξασφαλιστεί η παρέμβαση σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου.