Οι φωτογραφίες του µε το τόξο στην πλατεία Συντάγµατος έκαναν πέρσι τον γύρο των Μέσων Ενηµέρωσης. Ο «Τοξοβόλος», όπως ονοµάστηκε, είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια εξαιτίας της… πρωτότυπης επιλογής του να φέρει τόξο και βέλη στην πορεία της 23ης Φεβρουαρίου του 2011.
Παρά το γεγονός ότι στην απολογία του, σύµφωνα µε πληροφορίες, είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση να τραυµατίσει κανέναν και ότι η πράξη του ήταν συµβολική αφού και τα… «σύνεργά» του ήταν ψεύτικα, σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας µε ενδεχόµενο δόλο και του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Τους τελευταίους µήνες, η υπόθεση του «Τοξοβόλου» πήρε νέα τροπή, καθώς σε βούλευµα του Συµβουλίου Εφετών ο νεαρός φέρεται να σχετίζεται µε την τροµοκρατική οργάνωση «Συνωµοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Όπως αναφέρει το Έθνος, πηγές από την αντιτροµοκρατική αναφέρονται σε αποτύπωµα που βρέθηκε σε κρησφύγετο της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία Βόλου, ωστόσο στο βούλευµα φαίνεται να εµπλέκεται επειδή κάποιος τον είδε να βγαίνει από καφετέρια στην Οµόνοια, στην οποία έπιναν… καφέ άλλοι κατηγορούµενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων».
Ο 24χρονος νεαρός µεγάλωσε στον Χολαργό και µέχρι πριν από έναν χρόνο σπούδαζε περιβαλλοντολόγος σε πανεπιστηµιακή σχολή. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο και «ενεργός» στις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν. Αρκετές µάλιστα είναι οι φορές που έχει διατυπώσει δηµόσια την άποψή του.
Κατά τις πληροφορίες, ο «Τοξοβόλος» έχει συλληφθεί, κατηγορηθεί και αθωωθεί συνολικά τρεις φορές µέχρι σήµερα. Η πρώτη σύλληψή του ήταν στην πορεία διαµαρτυρίας που είχε διοργανωθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζας Ράις, τον Απρίλιο του 2006.
Είχε κατηγορηθεί για συµµετοχή στα επεισόδια που είχαν σηµειωθεί, αλλά το δικαστήριο ανηλίκων τον είχε αθωώσει. Συνελήφθη για δεύτερη φορά στο καζίνο Μον Παρνές, σε επεισόδια µεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνοµίας. Και τη δεύτερη φορά, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι 26 συλληφθέντες είχαν κριθεί αθώοι από το δικαστήριο.
Η τρίτη φορά ήταν τον περασµένο Φεβρουάριο στο Σύνταγµα για το τόξο. Όπως δήλωναν πηγές από το περιβάλλον του, το τόξο και τα βέλη ήταν πλαστικά και δεν ήταν πρόσφορα για ανθρωποκτόνο τραυµατισµό. Άλλωστε, έλεγαν, δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνοµικούς κατά τη σύλληψή του, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν συµµετείχαν περισσότεροι από 20 ένστολοι, οι οποίοι µάλιστα τον τραυµάτισαν µε συνέπεια να νοσηλευτεί στον «Ερυθρό Σταυρό».
Κάποια δηµοσιεύµατα της περασµένης εβδοµάδας µετά την παρ’ ολίγον επίθεση στο µετρό «φωτογράφιζαν» ως πιθανό δράστη τον 24χρονο «Τοξοβόλο», ως ασύλληπτο µέλος των «Πυρήνων». Πηγές της αντιτροµοκρατικής διαψεύδουν ότι έχει βρεθεί οτιδήποτε που θα µπορούσε να σχετιστεί µαζί του. «Καµία σχέση», τόνιζαν σε κάθε τόνο µε νόηµα οι ειδικοί.