Οι πρόεδροι έξι δικαστικών Ενώσεων διαψεύδουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν «μέσες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ» όπως αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα.

Παράλληλα εκφράζουν την ελπίδα ότι αυτή η πληροφορία «δεν αποτελεί προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησης με άγνωστους εμπνευστές, αλλά απλή διάδοση ανεπιβεβαίωτης και λανθασμένης πληροφορίας».

Σε ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των Ενώσεων υπογραμμίζουν ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερες μέσες αποδοχές, αφού ο νεοδιόριστος δικαστικός λειτουργός έχει καθαρές αποδοχές 1.800 ευρώ και ο Πρωτόδικης των έξι ετών υπηρεσίας δεν ξεπερνάει τα 2.400 ευρώ».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.