Ο Ξενοφών Εμμανουηλίδης διευκρίνισε ότι τα δύο κρούσματα που ανέφερε στις Σέρρες, με σχετική ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δεν αφορούν στο νομό Σερρών, καθώς, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επρόκειτο για δύο άτομα, τα οποία δήλωσαν ως τόπο καταγωγής τις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη, ο ένας εκ των ασθενών διαμένει στα Γιαννιτσά και νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, ενώ η δεύτερη πάσχουσα είναι αθίγγανη, η οποία πέρασε από τον νομό Σερρών χωρίς να διαμείνει και νοσηλεύθηκε στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Εμμανουηλίδης ενημέρωσε ήδη την 4η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (Δ.Υ.ΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών παραμένει ο 20χρονος που εισήχθη προ ημερών σε εμπύρετη κατάσταση. Παρότι ο ασθενής είναι πλέον καλά στην υγεία του, εντούτοις θα παραμείνει στο νοσοκομείο Σερρών, μέχρι να γνωστοποιηθεί το πόρισμα των αιματολογικών εξετάσεων από το Α΄ Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.