Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά και το Εργατικό Κέντρο της πόλης οργάνωσαν σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με κεντρικό αίτημα να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική, να μην περάσουν οι απαιτήσεις της τρόικας και να μην υπογράψει η κυβέρνηση τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ωστόσο, ο άστατος καιρός, σε συνδυασμό με την απώλεια του μεροκάματου, απέτρεψε πολλούς εργαζομένους από το να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση.

«Οι εργαζόμενοι λέμε όχι στη νέα δανειακή σύμβαση. Δε δεχόμαστε νέες μειώσεις στους μισθούς μας», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης, ενώ ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές των εισοδημάτων τους».

Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσαν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, που χαρακτήρισαν τη δημόσια υγεία ως μεγάλο ασθενή των επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικας.

Απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία των δικαστηρίων στα Χανιά, ενώ δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν προχωρήσει από το πρωί σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της αντιπεριφέρειας.