Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με επιστολή του προς τους δύο δικηγόρους-βουλευτές της Μεσσηνίας τους καλεί να παραμερίσουν το κομματικό τους καθήκον και να προτάξουν το δικηγορικό, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

Στην επιστολή του, ο δικηγορικός σύλλογος υποστηρίζει πως «οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούν θα είναι οι πολίτες, γιατί οι δικηγορικές υπηρεσίες όχι μόνο δεν θα γίνουν πιο φθηνές, αλλά θα ακριβύνουν κατακόρυφα, σε συνδυασμό και με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος δικαστικών εξόδων και ποινών».

Προσθέτει πως «αυτοί που θα ωφεληθούν είναι οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρήσεις-κολοσσοί, που θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους συνεργάτες τους με αμοιβές χαμηλές έως εξευτελιστικές».

Επισημαίνεται ότι με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα οδηγηθούν σε εξόντωση οι δικηγόροι και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Η δικηγορική σας ιδιότητα σας έχει κάνει γνωστούς στην κοινωνία και με αυτή την ιδιότητα έχετε εκλεγεί και έχετε γίνει καταξιωμένοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ήρθε η στιγμή να αποδείξετε ότι μπορείτε να βάλετε πάνω από το όποιο κομματικό σας καθήκον το δικηγορικό σας καθήκον και να μη συμβάλετε με τυχόν θετική ψήφο σας στο σχέδιο εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων μάχιμων δικηγόρων».

Δικηγόροι – βουλευτές του νομού Μεσσηνίας είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος από τη ΝΔ.