Χιλιάδες θέσεις εργασίας απειλούνται καθώς τους επόμενους μήνες αναμένεται να μπει λουκέτο σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος των εμπόρων, Β. Κορκίδης, «το ζητούμενο είναι να αποφασίσουμε πόσο, που και πώς θέλουμε το εμπόριο, ενώ συμπλήρωσε ότι μια λύση είναι να κλείσουν μερικά καταστήματα από συγκεκριμένες περιοχές και να μετεγκατασταθούν σε άλλες, όπου παρατηρείται έλλειψη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Κολωνακίου έκλεισαν λιγότερα καταστήματα, ενώ σημαντικό πλήγμα υπέστη η αγορά της Ν. Ιωνίας, καθώς έκλεισαν 56 καταστήματα σε σύνολο 381.

Ιδιαίτερη πίεση έχει υποστεί η αγορά του Χαλανδρίου, όπου ποσοστό 17% των καταστημάτων έχει κλείσει. Επίσης στην αγορά του Αμαρουσίου τα κλειστά καταστήματα έφθασαν στα 38, δηλαδή το ποσοστό ανέρχεται στο 16,3%, ενώ ακολουθεί η Κηφισιά με ποσοστό 11,8% (20 κλειστά καταστήματα σε σύνολο 170).

Το λιανεμπόριο περνάει ένα δυνατό «crash test» εδώ και ένα χρόνο, ενώ μετράει ήδη πολλές απώλειες. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση.