Σε νέο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας προχωρούν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πάτρας. Οι κάτοικοι επαναλαμβάνουν οτι ο χρόνος ζωής της Ξερόλακκας έχει εκπνεύσει προ πολλού, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της δημοτικής αρχής για λύση στο ζήτημα.

«Δεν είχαμε καμία διάθεση να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, αλλά μας ανάγκασε η Δημοτική Αρχή», δηλώνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συχαινών Γ. Βασιλόπουλος, ο οποίος ζητά τη συμπαράσταση των κατοίκων της Πάτρας, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα όλης της πόλης. «Θέλουμε αλληλέγγυους όλους τους Πατρινούς», λέει.

Στις 7 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πατρέων καλεί σε διαβούλευση τους εκπροσώπους κατοίκων και συλλόγων, αναφέρει ο κ. Βασιλόπουλος, σχολιάζοντας ότι είναι μια κίνηση που έπρεπε να είχε κάνει από τον Αύγουστο όπως του ζητούσαν.

Σε περίπτωση που η κινητοποίηση διαρκέσει αρκετά και τα σκουπίδια συσσωρευτούν στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας τη δυσφορία άλλων δημοτών, ο κ. Βασιλόπουλος δηλώνει: «Να πάρουν από μια σακούλα σκουπίδια και να την πάνε στο γραφείο του Δημάρχου».