Έγινε γνωστή ως η αθυρόστομη γιαγιά στο «Μπαμπά μην τρέχεις». Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα της, τα «γαλλικά» της έπεφταν… βροχή αλλά εκείνη ήξερε, όσο καμία άλλη, τους λόγους που τα χρησιμοποιεί στους ρόλους της.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη ξεχωρίζει είτε παίζει στο γυαλί είτε στο σανίδι. Κι αυτό γιατί μπορεί να της έχει δοθεί ένας δεύτερος ή ένας τρίτος ρόλος δίπλα σε έναν πρωταγωνιστή αλλά με μισή της ατάκα να κλέβει την… παράσταση.

Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, πιανίστρια και γενικά η γιαγιά που θα ήθελε να έχει ο καθένας! Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε δίπλα του μία γιαγιά που να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, να μην κρύβεται πίσω από την ηλικία της και να τολμά να αγωνίζεται…

Σήμερα, η ίσως πιο γνωστή γιαγιά της Ελλάδας συμμετέχει στην κινηματογραφική ταινία «Λάρισα εμπιστευτικό» και παίζει στη θεατρική παράσταση «Ο θείος Βάνιας» στο θέατρο Άλεκτον. «Η τέχνη του θεάτρου διδάσκει πάρα πολλά» λέει στο newsbeast.gr για να εξηγήσει τόσο την αγάπη της για το σανίδι όσο και τη λατρεία που έχει στη συγγραφή βιβλίων.

«Πρόσφατα αγόρασα κομπιούτερ για να γράφω τα βιβλία μου εκεί. Μπορεί να είμαι μεγάλη αλλά με τον υπολογιστή έχω μάθει να κάνω πολύ καλύτερα τη δουλειά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εκτός αυτού εμφανίζεται σε δύο σειρές του MEGA, αλλά για εκείνη τα πάντα είναι τα βιβλία της. «Έχω γράψει 57 βιβλία μέχρι σήμερα και τα περισσότερα είναι με ιστορικό περιεχόμενο αλλά εκνευρίζομαι που λόγω κάποιων προβλημάτων μου – τα οποία είναι δικαιολογίες- δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω τα βιβλία μου σε βιβλιοπωλεία», συνεχίζει.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη προτιμά να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της δημιουργικά. «Δεν βγαίνω ποτέ έξω για να πιω καφέ. Ο καφές για μένα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Προτιμώ να δουλεύω και να κάνω πράγματα που θα μείνουν παρά να σπαταλώ άσκοπα το χρόνο μου», προσθέτει.

Και εξηγεί γιατί έγινε η πιο αθυρόστομη γιαγιά. «Μου δόθηκε ένας ρόλος και τον υποστήριξα. Η γιαγιά βρίζει αλλά δεν σοκάρει, πιστεύω. Εκφράζει τον αγανακτισμένο πολίτη και προκαλεί γέλιο. Δεν βρίζει με προστυχιά. Γι’ αυτό και έχει γίνει αγαπητή στον κόσμο». Πάντως, παρά τα… μπινελίκια της στις σειρές, εκείνη στην προσωπική της ζωή, όπως λέει, δεν έχει βρίσει ούτε άνθρωπο αλλά ούτε και πολιτικό πρόσωπο.

«Όχι μόνο άνθρωπο δεν έχω βρίσει αλλά ούτε τους πολιτικούς που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το σημείο. Είναι δυνατόν να επιβάλλουν στους συνταξιούχους χαράτσι ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ; Δεν θα τους το πληρώσω κι ας έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα. Μας τα έχουν πάρει όλα, δεν θα τους δώσουμε και τα λιγοστά που μας έχουν απομείνει», προσθέτει.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη πέρα από τους ρόλους της στη σκηνή είναι αναμφίβολα μία διαφορετική γιαγιά από τις υπόλοιπες. Οδηγεί μηχανάκι 50 κυβικών και φορά κράνος στο κεφάλι. Πηγαίνει στις δουλειές της με αυτό το μεταφορικό μέσο αν και το μετρό είναι πολύ κοντά από το σπίτι της στο Μεταξουργείο. «Οδηγώ μηχανή από το 1971. Πήρα ένα βεσπάκι 50 κυβικών για να πηγαίνω στις δουλειές μου και πιστέψτε με είμαι πολύ καλή οδηγός», λέει για να καταλήξει ότι δεν στεναχωρήθηκε ποτέ που έμεινε ανύπαντρη και δεν απέκτησε τη δική της οικογένεια.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».