Κύμα κακοκαιρίας, με χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο, πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια πέφτουν τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις πόλεις της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης και των Γρεβενών με τον υδράργυρο να έχει πέσει τις νυχτερινές ώρες κάτω από το μηδέν.

Χιονόπτωση σημειώθηκε γύρω από τη Θεσσαλονίκη στο Χορτιάτη, την Περιστερά, το Λιβάδι, τον ‘Ασσηρο, ενώ μέσα  στην πόλη βρέχει και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά. Κλειστός είναι για τα αυτοκίνητα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και των Γρεβενών και στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή το πρωί.