Θέματα που αφορούν τη συνεργασία εκκλησίας – πολιτείας για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, από την οικονομική κρίση αλλά και ζητήματα, που σχετίζονται με τη χριστιανική παρουσία στη Μεσόγειο κυριάρχησαν στη συνάντηση, που είχαν το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Δήμας τόνισε ότι «ανταλλάξαμε με τον Μακαριώτατο απόψεις, για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης και της αστάθειας, που παρουσιάζει και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή. Επίσης, για τα θέματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τον ρόλο της Εκκλησίας και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Διαβεβαίωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητός του θα είναι αρωγοί».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «συζητήσαμε για τα θέματα των Χριστιανών στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά και για τα θέματα των προβλημάτων, λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες».