Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη κατά την οποία συζητήθηκαν οι “κολλημένες επενδύσεις στη Θεσσαλία”.

“Εμείς πήραμε μία κατεύθυνση να προσπαθήσουμε να κάνουμε καταγραφή κολλημένων επενδύσεων, που υπάρχουν στη δική μας χωρική ενότητα, δηλαδή, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Κατά την καταγραφή διαπιστώσαμε, ότι είναι πάρα πολλές οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν προχωράνε, ως επενδύσεις και στην Θεσσαλία και στην Στερεά. Τις ομαδοποιήσαμε, επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, σε ότι αφορά κυρίως τους χρόνους εγκρίσεως”, είπε.

Η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υποστήριξε ότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα,  δείχνει ότι βασικές αιτίες των όποιων καθυστερήσεων είναι η γραφειοκρατία που προκαλείται από την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών για το ίδιο θέμα, οι επικαλύψεις στις αρμοδιότητες Υπουργείων, το προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο σε πολλές περιπτώσεις, η ανυπαρξία κεντρικής κυβερνητικής γραμμής και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Με τους υπολοίπους ΓΓ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αλλά και τους ΓΓ των Υπουργείων συζητήθηκαν τρόποι για την επιτάχυνση της υλοποίησης κρίσιμων επενδύσεων σε ολόκληρη τη χώρα και τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν.