Για τις 22 Δεκεμβρίου 2011 ανανέωσε το ραντεβού του με τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων .

Ο κ. Γεωργίου, όπως είναι γνωστό κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ζωής Γεωργαντά περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης είχε εξεταστεί ως μάρτυρας η κ. Γεωργαντά, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Λογοθέτης καθώς και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών , ενώ προσκομίστηκαν και δεκάδες φάκελοι με έγγραφα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί διόγκωσης του ελλείμματος καθώς και εάν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει ο κ. Γεωργίου οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν αν στοιχειοθετείται σε βάρος του ποινικό αδίκημα ή αν δεν προκύπτουν ενδείξεις για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων , οπότε σε αυτή την περίπτωση η δικογραφία, όπως ορίζει ο νόμος ,θα τεθεί στο αρχείο.