Στο απόσπασμα, με τίτλο «Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας», από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και θέσεις» (τ. Β’, 1950-1966, εκδόσεις Εστία) εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, σήμερα, Τρίτη, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι εξεταζόμενοι, εκτός από τις ερωτήσεις γραμματικής, κατανόησης κειμένου και την περίληψη, κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο, με θέμα τις συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον, τα ζητήματα που τις προκαλούν, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και του προέδρου της, Γιάννη Βαφειαδάκη, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θέματα ήταν απλά και οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα. «Τα θέματα ήταν βατά και σαφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφειαδάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη «σκυτάλη» θα πάρουν αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών, από τις 9 έως τις 16 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου σε μαθήματα Ειδικότητας.