Με απεργία την Κυριακή 7 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, απαντά η  Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην πρόβλεψη για λειτουργία περίπου τριάντα Κυριακές, σύμφωνα με την αναμόρφωση της νομοθεσίας.

Η ΕΣΕΕ απευθύνει για το θέμα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως όσα «φέρονται» να έχουν συμφωνηθεί επικεντρώνονται φωτογραφικά «στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας σε συγκεκριμένες περιοχές και ειδικά «στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια “Ελευθέριος Βενιζέλος” και “Μακεδονία” και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν περίπου 30 Κυριακές σε τουριστικές περιοχές, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον επόμενο μήνα.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε ο υπουργός και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Αυτή την Κυριακή πάντως τα καταστήματα προβλεπόταν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τος 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου.