Ένα βίντεο που τραβήχτηκε στα Ίμια στις 18 Ιανουαρίου και δείχνει μια τουρκική ακταιωρό να «κόβει» τον δρόμο σε ελληνικό αλιευτικό έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha».

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ένα καταδιωκτικό της τουρκικής ακτοφυλακής να περνάει με ταχύτητα δίπλα από ένα ελληνικό αλιευτικό και να το παρενοχλεί.

Οι Έλληνες ψαράδες απαντούν στις προκλήσεις των Τούρκων και δηλώνουν στην κάμερα του καναλιού πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την περιοχή των Ιμίων και ξεκαθαρίζουν πως δεν φοβούνται.

Παράλληλα, προκλητικά δημοσιεύματα και νέα βίντεο προβάλει τις τελευταίες ώρες ο τουρκικός Τύπος. Με τον τίτλο «η Ελλάδα ξεπέρασε τα όρια» η Μιλιέτ σχολιάζει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Προβάλει, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής, να βρίσκεται πολύ κοντά στα Ίμια ενώ λίγο αργότερα κάνει την εμφάνισή του και ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Σε ανάλογο ύφος και το ρεπορτάζ της Χουριέτ που προβάλει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα τουρκικό σκάφος να περιπολεί κοντά στα Ίμια ενώ παράλληλα καταγράφεται και ένα αεροσκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που υποτίθεται ότι κάνει χαμηλή πτήση πάνω από τις βραχονησίδες. Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει το βίντεο η εφημερίδα συνδέει την ένταση των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών.

Επιπλέον, η εφημερίδα «Ακσαμ» στο ρεπορτάζ της κάνει λόγο για «ελληνική τραγωδία στα Καρντάκ» και σχολιάζει προκλητικά την επίσκεψη του κ. Καμμένου στα Ίμια κάνοντας λόγο για το «δράμα που σε 21 χρόνια έγινε κωμωδία»!

Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες Μιλιέτ, Σαμπαχ και Βατάν κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης του ελληνικού στρατού με αφορμή φωτογραφία με Έλληνες αλεξιπτωτιστές σε κοντινή απόσταση από τα Ίμια.