Περαιτέρω επιβράδυνση εμφάνισε η πιστωτική επέκταση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά το Σεπτέμβριο καθώς διαμορφώθηκε στο -2,2% από -1,3% που ήταν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αρνητική καθαρή ροή χρηματοδότηση (οι αποπληρωμές δανείων ξεπέρασαν τις νέες εκταμιεύσεις) ύψους 1,05 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες να υποχωρήσει στα 252,9 δισ. ευρώ από 257,8 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2010.

Στις επιχειρήσεις ο ετήσιος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης υποχώρησε στο -0,9% από 0,5% που ήταν τον Αύγουστο. Το Σεπτέμβριο η καθαρή ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική ύψους 584 εκατ. ευρώ.

Το χρέος των νοικοκυριών υποχώρησε στα 114,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου από 118,1 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του προηγούμενου έτους. Το Σεπτέμβριο καταγράφηκε αρνητική ροή 108 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο ρυθμός χρηματοδότησης σε ετήσια βάση να υποχωρήσει στο -3,1% από -2,9% που ήταν τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, στα στεγαστικά δάνεια παρατηρήθηκε αρνητική ροή ύψους 119 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός χρηματοδότησης να παραμείνει στο -2,1% (όσο ήταν και τον προηγούμενο μήνα). Στα στεγαστικά δάνεια καταγράφηκε επίσης αρνητική ροή ύψους 132 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός να υποχωρήσει στο -6,5%.