Μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού δίνουν ως αυτήν την ώρα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18o χλμ και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Η Τροχαία να εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Από τη γενική αστυνομική διεύθυνση βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, ανά διεύθυνση αστυνομίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού,

Η κατάσταση αυτή έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού.

Όπως έγινε γνωστό τα οχήματα τα οποία θα εντοπίζονται από τις αστυνομικές Αρχές, να κινούνται στο οδικό δίκτυο χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, θα ακινητοποιούνται κατά περίπτωση, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τη διευκόλυνση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην επαρχιακή οδό Χίου – Αυγωνύμων, στο ύψος της περιοχής του Προβατά.

Στην επαρχιακή οδό Χίου -Καρδαμύλων, από το ύψος του χωριού Συκιάδα έως την περιοχή των Καρδαμύλων.

Στην επαρχιακή οδό Χίου – Βολισσού, από το ύψος του χωριού Αίπος έως την περιοχή της Βολισσού.

Στην επαρχιακή οδό Λαγκάδας – Πυτιού.

Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τέλος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.