Στο απροχώρητο έχουν φθάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται από τις μειώσεις των μισθών τους τους αναγκάζουν να κατέβουν στο δρόμο διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Για παλιά αυτοκίνητα και μηχανές κάνει λόγο πρόεδρος των Αστυνομικών στο Ηράκλειο Γ. Ζερβουδάκης. «Σε πολλές περιπτώσεις κανονικά κάποια δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο δρόμο αφού δεν πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Αναγκαστικά όμως πολλοί συνάδελφοι βγαίνουν έξω για υπηρεσία με αυτά τα αυτοκίνητα και τις μηχανές αφού δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά» αναφέρει στο flashnews.gr.

Eμείς πλέον δουλεύουμε με το φιλότιμο. Σε αρκετές περιπτώσεις βάζουμε οι ίδιοι χρήματα από την τσέπη μας για να συντηρούμε τα οχήματα, και χρησιμοποιούμε γνωστούς για το σκοπό αυτό. Εμείς σαν ένωση βάζουμε χρήματα για τις επισκευές των αυτοκινήτων» τονίζει και ο πρόεδρος των αστυνομικών στα Χανιά Γ. Ζερβός. ,

Λιγότερα είναι τα προβλήματα στο Ρέθυμνο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού κ. Κουνδουράκης, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη αναδιάρθρωσης προσωπικού, προκειμένου να μειωθούν οι υπηρεσίες.

Οι ελλείψεις προσωπικού είναι ένα από τα βασικά προβλήματα των αστυνομικών στο Λασίθι σημειώνει ο πρόεδρος των αστυνομικών Γ. Πρινιωτάκης, τονίζοντας πως αυτό προκύπτει από το ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη αστυνόμευσης όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις νομού.

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι ένστολοι της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν δυναμική κινητοποίηση στα Χανιά.