Νέο κύκλο ανακρίσεων για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens σηματοδοτούν οι επτά κλήσεις προς απολογία που ετοιμάζονται να στείλουν οι εφέτες- ανακριτές , οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εντοπίσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ύποπτα χρηματικά ποσά με αποδέκτες πρώην μέλη επιτροπή ή εισηγητές σε επιτροπές του ΟΤΕ , την περίοδο που υπεγράφη η σύμβαση για την ψηφιοποίηση του δικτύου, που αποτελεί μία από τις πτυχές του «σκανδάλου της Siemens».

Στους λογαριασμούς τους, κατά περίπτωση, φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ποσά από 250.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το άνοιγμα των λογαριασμών έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερες από μία καταβολές.

Τρεις από τους κατηγορούμενους ήταν ήδη γνωστοί στις δικαστικές αρχές από τον πρώτο κύκλο των ερευνών που είχε διενεργήσει ο πρωτοδίκης ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, ενώ οι άλλοι τέσσερις εντοπίστηκαν ύστερα από σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής από τους εφέτες-ανακριτές (Μαρία Νικολακέα, Ιωάννη Φιοράκη και Νίκο Πιπιλίγκα).

Τα κατηγορητήρια περιλαμβάνουν για τους πρώτους επτά κατηγορούμενους δύο κακουργήματα που είναι παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όλοι , όπως συνήθως συμβαίνει, όταν λάβουν τις κλήσεις θα ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για τη δικογραφία και προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.