Το πρώτο τους μάθημα στο 2ο γυμνάσιο Σταυρούπολης, έκαναν σήμερα περίπου 20 προσφυγόπουλα, που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Δερβένι. Λίγο πριν την άφιξή τους στο σχολείο, τρεις γονείς ζήτησαν πληροφόρηση από τους συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων που βρίσκονταν στο χώρο και θέλησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση αναφορικά με τους εμβολιασμούς των προσφυγόπουλων.

Σύμφωνα με τους συντονιστές, όλα τα προσφυγόπουλα που βρέθηκαν σήμερα σε σχολικές αίθουσες έχουν εμβολιαστεί, ενώ όσο εξελίσσεται η διαδικασία των εμβολιασμών, σταδιακά θα αυξάνεται και ο αριθμός των παιδιών που θα ξεκινούν μαθήματα.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, Όλγα Καλομενίδου, επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι το πρώτο μάθημα είναι δίωρο και σε αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που έχουν κληθεί για να παρουσιάσουν πειράματα φυσικής. Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, ανέφερε ότι έχουν ήδη τυπωθεί.

Στο 2ο γυμνάσιο Σταυρούπολης βρέθηκε και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης. «Κατά την επικοινωνία μου με τον λυκειάρχη και τον γυμνασιάρχη, ενημερώθηκα ότι τις αμέσως προσεχείς μέρες θα γίνουν συναντήσεις με τους γονείς. Ήδη, ενημερώθηκαν κάποιοι από το σύλλογο γονέων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι ο Δήμος Παύλου Μελά ενημερώθηκε επισήμως το μεσημέρι της Παρασκευής, για το σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα.