Η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την τετραμελή της μπάντα ξεκινάει μια ακόμα ευρωπαϊκή περιοδεία σε πόλεις και χώρες σταθμούς όπως η Ελβετία, η Αυστρία και η Γερμανία. Η ερμηνεύτρια μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» για τις συναυλίες της και για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την κρίση, η ίδια δήλωσε: «Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αιχμή του δόρατος, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο και είναι πρώτα απ’ όλα πρόβλημα ευρωπαϊκό και στη συνέχεια αμερικανικό. Όλοι και όλα συνδεόμαστε πλέον μεταξύ μας. Αν καταρρεύσει η Ευρώπη, υπάρχει φόβος να καταρρεύσει στη συνέχεια και η Αμερική. Δεν είναι εύκολο να αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Μια Ελληνίδα, που τραγουδά στην Ευρώπη σε μια τέτοια εποχή, είναι ίσως ένα ζήτημα.. ακανθώδες. Όμως δεν βγαίνω στο εξωτερικό με καμία διστακτικότητα και δεν αισθάνομαι καμία ενοχή. Δεν αισθάνομαι ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό ούτε έχω να απολογηθώ για κάτι».

Σχετικά με τις συναυλίες που θα δώσει στη Γερμανία, η ερμηνεύτρια σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλοί υπερασπιστές της Ελλάδας στη Γερμανία και δημοσιεύματα που είναι θετικά για τη χώρα μας. Πιστεύω ότι οι συναυλίες θα πάνε πολύ καλά, άλλωστε τα εισιτήρια είναι σχεδόν προπωλημένα. Κι αυτό κάτι δείχνει. Μπορεί οι μισοί να μας αγαπούν και άλλοι να μας βρίζουν, αλλά εμείς θα τραγουδήσουμε για όλους».