Τα δεύτερά της γενέθλια γιορτάζει αύριο η Olympic Air, η οποία την 1η Οκτωβρίου του 2009 πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη πτήση της από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Θεσσαλονίκη, και το πιο ιστορικό όνομα των ελληνικών αιθέρων άνοιξε τα φτερά του προς τη Νέα Εποχή.

Τα δύο πρώτα χρόνια δραστηριοποίησης της Olympic Air συνέπεσαν χρονικά με το ξέσπασμα μίας βαθιάς οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη της εταιρείας δικαίωσε τη στρατηγική της και οι έγκαιρες αναδιαρθρώσεις λειτούργησαν προς όφελος όλων, με αποτέλεσμα οι δείκτες αξιοπιστίας δρομολογίων και ακρίβειας αναχωρήσεων-αφίξεων είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο, με μέσους όρους που αγγίζουν το 95%, ενώ οι δείκτες αξιοποίησης αεροσκαφών φτάνουν το 100%.

Με σύνθημα «περισσότερη Ελλάδα», η Olympic Air πετά σήμερα σε πιο πολλούς ελληνικούς προορισμούς, εξυπηρετώντας 32 πόλεις με 47 διαφορετικά δρομολόγια.

Από τον Οκτώβριο του 2009 η Olympic Air έχει μεταφέρει περίπου 7.720.000 επιβάτες, με περισσότερες από 125.000 πτήσεις. Πετά σε 73 διαφορετικούς προορισμούς, από τους οποίους οι 32 είναι στην Ελλάδα και οι 41 στο εξωτερικό (είτε απευθείας είτε με στρατηγικές συνεργασίες), ενώ ενίσχυσε το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά, από 30% τον Οκτώβριο του 2009, σε 45% τον Αύγουστο του 2011.