Στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού «κλείνουν το μάτι» ξένοι επενδυτές από το Ισραήλ και την Κίνα. Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήρθαν σε επικοινωνία με το Δήμο και ζήτησαν να επισκεφτούν την περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το έντονο ενδιαφέρον επενδυτών από το Ισραήλ και την Κίνα επιβεβαίωσε χθες ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος. «Πράγματι κατά καιρούς και μάλιστα ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησαν με τον Δήμο εκπρόσωποι εταιριών από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν πρόκειται μόνο για εταιρίες από το Ισραήλ αλλά και για εταιρίες από το Ισραήλ αλλά και για εταιρίες κινεζικών συμφερόντων και επεσήμανε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επισκεφτούν την περιοχή για να έχουν μια πιο σαφή εικόνα. «Και στο περελθόν έχουν έρθει και θα έρθουν και σε λίγο καιρό καθώς ζήτησαν να έχουν συνάντηση με το Δήμο», σημειώνει ο κ.Χατζηκυριάκος και προσθέτει πως «δεν έχουμε κάτι σίγουρο, κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας ή κάποια συμφωνία για να σας πω ότι ναι, θα γίνει αυτή η επένδυση σε αυτή την περιοχή».

Ερωτηθείς για το αν οι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συγκεκριμένες επενδύσεις τόνισε πως έχουν γίνει προτάσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως πέρυσι για παράδειγμα που είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην περιοχή μεταξύ Αλμυρού και Σούρπης.

«Δεν μας έχουν πει κάτι σίγουρο. Ότι θέλουν ας πούμε να φτιάξουν ξενοδοχεία ή αιολικά πάρκα ή φωτοβολταϊκά. ‘Ερχονται, κοιτάνε, ρωτάνε και αν ενδιαφέρονται στην πορεία επικοινωνούν», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα είναι υπέρμαχος κάθε επένδυσης η οποία θα φέρει χρήματα και θέσεις εργασίας στην περιοχή και φυσικά δεν θα αντιτίθεται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Καλό θα ήταν ο Δήμος Αλμυρού να ενημερώσει την επιχειρηματική κοινότητα της επαρχίας Αλμυρού για το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την περιοχή, καθώς οι συντονισμένες προσπάθειες μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στην προσέλκυση επενδύσεων.