Πολύ μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή στον δήμο Αγρίνιου, από την χθεσινή ανεμοθύελλα και την σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύει το agriniopress, τόσο από την πτώση καρπών, όσο και από τις ζημιές στα ίδια τα δέντρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, έχουν πληγεί πολλοί παραγωγοί κυρίας στις περιφέρειες Αγρινίου, Θεστιέων και Αγγελοκάστρου.

Ήδη, κατά δεκάδες οι παραγωγοί υποβάλλουν αιτήσεις στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Να σημειωθεί ότι για την υποβολή αίτησης, απαιτείται και η υποβολή αντιγράφου της δήλωσης ΟΣΔΕ. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για ζημιές και σε αποθήκες κ.α. αγροτικές υποδομές.

Αύριο Πέμπτη, οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, αφού εκτός του μικρού αριθμού τους, έχουν και πρόβλημα μετακίνησης και χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα, πρόκειται να ξεκινήσουν επί τόπου ελέγχους για μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς, που κατά τους παραγωγούς φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική.