Η Σόφη Ζανίνου είναι μια γυναίκα που δεν έκρυψε ποτέ τα λόγια της. Ό,τι αισθανόταν το έλεγε, ανεξάρτητα από το κόστος. Και μέχρι σήμερα, όπως αναφέρουν άνθρωποι που τη γνωρίζουν, δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, από 5 ετών άρχισε να παίζει σε ταινίες και να δουλεύει ώστε να μπορεί να αγοράζει μόνη της τα πράγματα που χρειαζόταν εκείνη την περίοδο.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1967 και οι γονείς της δεν την εμπόδισαν ποτέ για την επιλογή της.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια έκανε μία καριέρα για την οποία μέχρι σήμερα κανείς, όπως τονίζει, δεν έχει να της επιρρίψει τίποτα αρνητικό.

Όμως, το τελευταίο πέρασμά της από την τηλεόραση, ήταν η σειρά «Κούκλες» στο MEGA.

Αυτό το διάστημα, η Σόφη Ζανίνου, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, ξεκουράζεται μιας και μόλις τελείωσε από μία μεγάλη περιοδεία που έκανε σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβρη όμως, θα εμφανίζεται σε ένα πιάνο-μπαρ (και εστιατόριο), που λέγεται «ALL TIMES» και βρίσκεται στην Κηφισιά μαζί με την κόρη της, Φιόνα Τζαβάρα και πιθανότατα τον Αλέξανδρο Χατζή. «Δεν ετοιμάζω κάτι για το θέατρο. Το χειμώνα μόνο θα τραγουδήσω. Ούτε στην τηλεόραση θα κάνω κάτι φέτος αφού είναι πάρα πολύ κλειστά τα πράγματα που θα γίνουν», λέει χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός όμως ανεξάρτητα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, εμφανίζεται ιδιαίτερα αγχωμένη για την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω της. «Έχτισα ένα σπίτι όπως όλοι οι Έλληνες και αυτή τη στιγμή καλούμαι ή να το πουλήσω τζάμπα ή να το πληρώσω τριπλό και τετραπλό. Δεν γνωρίζω αν θα πληρώσω το τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω» τονίζει.

Για να συνεχίσει ότι δεν την βοήθησε κανείς να αποκτήσει μία στέγη και την οποία θα έρθει να της πάρει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Αυτή τη στιγμή πάντως, η Σόφη Ζανίνου δεν θέλει να πει στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική, ποια είναι τα δύσκολα μονοπάτια που πρέπει να διανύσουν. «Όταν διάφορα παιδιά έχουν την ανάγκη μου, θα τα βοηθήσω. Να ξέρουν όμως ότι ούτε χρήματα θα βγάλουν, ούτε θα κερδίσουν δημοσιότητα».

Και εύχεται να σταματήσει αυτή η κατάσταση που βιώνει η χώρα. «Νιώθω φοβισμένη και υποτιμημένη ως πολίτης. Μου φέρονται άσχημα κι αυτό με πληγώνει και με θυμώνει. Δεν έχω μόνο υποχρεώσεις σαν πολίτης, έχω και δικαιώματα τα οποία δεν λαμβάνω. Γι’ αυτό θα αγωνίζομαι και θα διαδηλώνω μαζί με τους συμπατριώτες μου, όπως έκανα και το καλοκαίρι», καταλήγει.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».