Τα εγκαίνια του νοσοκομείου Θήρας στη Σαντορίνη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 11.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όμως τα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου παραμένουν και είναι μεγάλα.

Μέχρι σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί μόλις δύο ιατρεία, γυναικολογικό και μαιευτικό. Οι περισσότερες θέσεις ιατρικού προσωπικού θα καλυφθούν από το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, το οποίο την ημέρα επίσημης έναρξης της λειτουργίας – 18 Ιουλίου 2016-  του νοσοκομείου θα καταργηθεί. Στο μεταξύ, η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) επαναπροσκαλεί προσωπικό συνολικού αριθμού 48 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και διευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας.

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι το νέο νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε καν το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή άλλα νευραλγικά τμήματά του και γι’ αυτό υπάρχουν πολλές φωνές από τους φορείς της Υγείας.

Μεγάλο πρόβλημα στη διαδικασία και η απουσία καταλυμάτων. Μάλιστα, το πρόβλημα αυτό οδήγησε κάποιους που είχαν κατέβει στο νησί να πιάσουν δουλειά, να αποχωρήσουν, αφού δεν έβρισκαν κατάλυμα προς ενοικίαση σε προσιτή τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου αρχικά είχε σχεδιαστεί να γίνει εντός του Μαΐου και εν συνεχεία στις 15 Ιουνίου, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αναβλήθηκε.