Μία σειρά από καίρια πολεοδομικά θέματα που εκκρεμούν στην πόλη του Αμαρουσίου έθεσε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Πατούλης, στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δημάρχου Αμαρουσίου προς τον κ. Σηφουνάκη, στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν:

-Στην επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα».

-Στην αναθεώρηση των χρήσεων γης του εγκεκριμένου σχεδίου στους βασικούς οδικούς άξονες του Δήμου.

-Στην τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ. 88 περιοχής Κέντρου
(κλειστό γυμναστήριο).

-Στην πρόσφατα κυρωμένη απόφαση πράξη εφαρμογής της περιοχής του Αγίου Θωμά.

– Στην επανέγκριση των Π.Μ. των περιοχών «ΔΗΛΑΒΕΡΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ο Γιώργος Πατούλης  εξέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό το στάδιο εξέλιξης των παραπάνω θεμάτων και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την οριστική διευθέτησή τους, έχοντας τη θετική ανταπόκριση του κ. Σηφουνάκη.
Παράλληλα, αντηλάγησαν απόψεις για το ζήτημα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, με ειδική αναφορά στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Αμαρουσίου τα προηγούμενα χρόνια για την αποξήλωση και την απομάκρυνσή τους από όλους τους οδικούς άξονες και τις οδούς της πόλης.