Με συνολικό τζίρο 73 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010, οι 78 εταιρείες μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λοταριών-EL (πρόκειται για τις εταιρείες που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο ή με ειδική κρατική άδεια), μεταξύ των οποίων και η ΟΠΑΠ Α.Ε., διέθεσαν στην διάρκεια της ίδιας χρονιάς συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς και ενίσχυση των κρατικών προϋπολογισμών!

Αυτό αναφέρθηκε κατά την έναρξη του 14ου σεμιναρίου στελεχών των ευρωπαϊκών εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, το οποίο φιλοξενείται στα Χανιά.

«Πρόκειται για εντυπωσιακό δεδομένο, το οποίο αναδεικνύει την άλλη διάσταση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο ή με κρατική εποπτεία και οι οποίες άμεσα και έμμεσα επιστρέφουν στην κοινωνία σχεδόν το 1/3 του ετήσιου τζίρου τους» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης.

«Επιβεβαιώνεται εμπράκτως το κεντρικό μήνυμα της ΟΠΑΠ Α.Ε., το οποίο σας θυμίζω είναι: Μια εταιρεία, μια ιδέα, καλό για όλους».

Το σεμινάριο το οποίο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οργανώνεται στο πλαίσιο του επονομαζόμενου «Πανεπιστήμιου των Ευρωπαϊκών Λοταριών» (EuropeanLotteriesUniversity/ELU).

Μετέχουν περισσότερα από 50 στελέχη από 20 ευρωπαϊκές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών οι οποίες λειτουργούν υπό άμεσο κρατικό έλεγχο ή την εποπτεία του κράτους.