Tα απαραίτητα συστατικά ενός ευχάριστου δείπνου προϋποθέτουν καλή παρέα, καλό φαγητό, καλό κρασί και ευχάριστο περιβάλλον, μην εξαιρώντας την άρτια εξυπηρέτηση από το προσωπικό. Εάν υποθέσουμε ότι το καλό φαγητό και η καλή εξυπηρέτηση παρέχονται σε λογική τιμή τότε το πλεονέκτημα ενός εστιατορίου, έναντι των άλλων, οφείλεται στο περιβάλλον, όπου το πιο ευχάριστο και ατμοσφαιρικό κερδίζει τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις των πελατών. Η επιτυχημένη λειτουργία ενός εστιατορίου οφείλεται σε τέσσερις παράγοντες:
- Φαγητό
- Εξυπηρέτηση
- Tιμή
- Περιβάλλον
Η υποκειμενικότητα του καλαίσθητου περιβάλλοντος υφίσταται και ο ορισμός της έννοιας αισθητική θα μας οδηγούσε σε φιλοσοφικό διάλογο χωρίς τέλος. Πάντως, για τη διακόσμηση ενός χώρου οι δυνατότητες για δημιουργία είναι απεριόριστες. Κανόνας και μέτρο στο προσωπικό γούστο δεν υπάρχουν. Ομως, σε ό,τι αφορά το περιβάλλον σε σχέση με τις ανθρώπινες αισθήσεις, τα πράγματα αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο supply.gr