Παράσταση διαμαρτυρίας για τη διακοπή παροχής νερού από την ΕΥΑΘ, σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, προχώρησαν το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της εταιρείας μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών. Το τελευταίο διάστημα η ΕΥΑΘ προχωρεί σε 2.000 περίπου διακοπές τον μήνα, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση αναφέρει ότι προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες μόνο σε καταναλωτές που έχουν να πληρώσουν άνω του ενός έτους και πάντα με κύριο στόχο την προσέλευσή τους για διακανονισμό.
«Κόβουμε το νερό για να κάνει ο κόσμος ρυθμίσεις. Η διακοπή δεν γίνεται στα 100 ή 150 ευρώ, αλλά για μεγαλύτερα ποσά. Φυσικά αν το χρέος είναι πάνω από χρόνο, τότε υπάρχει πιθανότητα να γίνει διακοπή της υδροδότησης και γι’ αυτά τα ποσά. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό το χρέος δεν θα το διεκδικήσουμε μέσω της εφορίας», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Παπαδάκης για να συμπληρώσει:
«Το νερό το διαχειριζόμαστε ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και οι μέτοχοί μας θα πρέπει να αποκομίζουν κέρδη. Από 1 Ιανουαρίου 2014 έχει θεσπιστεί το κοινωνικό τιμολόγιο. Έτσι σε ανέργους ή σε χαμηλόμισθους μέχρι 30 κυβικά η παροχή του νερού είναι δωρεάν, από 30 μέχρι 80 κυβικά παρέχεται με έκπτωση 50%, ενώ από 80 κυβικά και πάνω θα πρέπει να το ψάξουμε, γιατί η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ήδη σε αυτό το τιμολόγιο έχουν ενταχθεί 7.000 οικογένειες. Το νερό σήμερα δεν είναι ακριβό. Φέτος θα αλλαχθούν τα τιμολόγια και πιθανόν να υπάρξει μικρή μείωση”.
Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών στέλνουν το μήνυμα «Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, ρεύμα, νερό, περίθαλψη». «Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε πολλές κλήσεις από συμπολίτες μας ότι η ΕΥΑΘ προχωράει σε μαζικές διακοπές νερού, οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν. Εμείς ζητούμε την άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών νερού. Το νερό αποτελεί δημόσιο αναγκαίο αγαθό για να ζήσει ένας άνθρωπος και όχι εμπόρευμα. Θέλουμε δίπλα μας και τους εργαζόμενους της εταιρείας. Οι 2.000 διακοπές παροχής νερού τον μήνα είναι μεγάλο νούμερο», επισήμανε το μέλος της Επιτροπής, Άγγελος Φουρνοτζής.