Να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο στη Βουλή, κάλεσαν τους βουλευτές οι πρυτάνεις, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής τους σε χώρο του Ε.Μ.Πολυτεχνείου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Στο τέλος της συνεδρίασης οι πρυτάνεις κατέληξαν σε κείμενο στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζουν: «η Σύνοδος καλεί την ύστατη αυτή στιγμή τη Βουλή των Ελλήνων να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια όπως έχει και, επιπλέον, να προασπίσει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο».

Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται ακόμη ότι «το σχέδιο νόμου που εισάγεται για ψήφιση δεν μπορεί στην παρούσα του μορφή να σηματοδοτήσει την ουσιαστική και λειτουργική μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη τα πανεπιστήμια και χρειάζεται η κοινωνία». Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν οι πρυτάνεις στην έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, που, όπως τονίζουν «επιβεβαίωσε τα συνταγματικά αδιέξοδα και τις νομοθετικές κακοτεχνίες του νομοσχεδίου που είχε έγκαιρα επισημάνει η Σύνοδος».