Ξεπέρασαν τους 4.000 χθες οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι στεγασμένοι χώροι του ΟΛΠ μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 2.200 άτομα.

Σήμερα το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 544 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 326 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 182 από τη Χίο. Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει από τα Δωδεκάνησα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσους μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρει.

Από τα πέντε πούλμαν που ήταν χθες στο λιμάνι για να παραλάβουν πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν στα κέντρα φιλοξενίας μόνο τα τρία και αυτά με δυσκολία γέμισαν. Όπως δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης τις επόμενες μέρες πρόκειται να λειτουργήσει μαγειρείο και στην πύλη Ε1 (στην Ε2 υπάρχει ήδη), μια πρωτοβουλία θετική καθώς οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν μόνοι τους τα φαγητά που φτάνουν στο λιμάνι από εθελοντές.