Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος, γιατί προσέλαβε πριν από τρία χρόνια υπαλλήλους με τις συνήθεις -τότε- διαδικασίες, τους οποίους τώρα πρέπει να απολύσει, χωρίς να μπορεί να αντικαταστήσει. Κι αν τελικά τους απολύσει, θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες παιδιά σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Θέρμης προσελήφθησαν 31 άτομα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με βάση τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2008, τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία των τμημάτων.

Έναν χρόνο αργότερα και μετά τις ενστάσεις των υποψηφίων βγήκαν οι οριστικοί πίνακες, στους οποίους περιλαμβάνονταν μόνον οκτώ υπάλληλοι εξ αυτών, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εξακολουθούν να υπηρετούν με την ίδια εργασιακή σχέση.

Οι υπόλοιποι 23 δεν περιλαμβάνονταν στους πίνακες διοριστέων και συνεχίζουν να εργάζονται στους δημοτικούς σταθμούς μέχρι σήμερα, παρ’ όλο που ζητείται η απόλυσή τους, χωρίς παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα στο δήμο να προσλάβει άλλους στη θέση τους. Και όλα αυτά επειδή στο μεσοδιάστημα πάγωσαν οι προσλήψεις στο δημόσιο.

Σε επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος στον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο ζητά την παρέμβασή του για τη λύση του προβλήματος που ανέκυψε με 23 εργαζόμενους και αναμένεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους παιδικούς σταθμούς.

Στην περίπτωση μάλιστα που δεν υπάρξει υπουργική παρέμβαση και δεν ακολουθηθεί η προτροπή της περιφέρειας να απολυθούν οι παραπάνω υπάλληλοι, τότε ο δήμαρχος κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος. Αν ο δήμος προχωρήσει στην απόλυσή τους, τότε θα υπάρξουν ζητήματα στελέχωσης των σταθμών.