Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία της τελευταίας 15ετίας εξελίχθηκε αργά το μεσημέρι στη Λαμία. Στο συλλαλητήριο μετείχαν όλες οι επαγγελματικές τάξεις, εργαζόμενοι, έμποροι, υπάλληλοι, ταξί, φορτηγά οι οποίοι ήθελαν να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους για το ασφαλιστικό και να ζητήσουν την απόσυρση του.

Η πορεία με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και την ΑΔΕΔΥ, και με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων κατέληξε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος όπου οι εκπρόσωποι των φορέων επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο.

Στην πορεία μετείχαν και αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης στο 210 χλμ. της Εθνικής Αθηνών Λαμίας οι οποίοι μετέφεραν τα αγροτικά τους μηχανήματα μέσα στο κέντρο της πόλης και κυκλοφορούσαν στους κεντρικούς δρόμους δημιουργώντας ένα πανδαιμόνιο.

Την ίδια στιγμή ήταν κλειστά όλα τα καταστήματα, ακόμα και περίπτερα. Από νωρίς το πρωί οι δικηγόροι είχαν καταλάβει τόσο τα κτίρια του Πλημμελειοδικείου της Λαμίας, όσο και του Εφετείου. Οι καταστηματάρχες με πρόσκληση του Επιμελητήριο, του Εμπορικού Συλλόγου όπως και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών κατέβασαν ρολά με συνέπεια να νεκρώσει όλη η αγορά της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν λειτούργησαν και οι λαϊκές αγορές με απόφαση του συλλόγου τους. Οι αστικές συγκοινωνίες τράβηξαν χειρόφρενο από τις 10:00 έως 14:00 και οι υπεραστικές του ΚΤΕΛ από 09:00 έως 13:00, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα απεργούν τα ταξί.

Το σύνολο των επιστημονικών, αλλά και επαγγελματικών φορέων το εργατικό κέντρο και η ΑΔΕΔΥ σε ψηφίσματά τους ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το ασφαλιστικό τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση την αγωνιστική τους προσπάθεια.

Στην Χαλκίδα επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς βρέθηκαν στο δρόμο γεμίζοντας την παραλία, ενώ με πορεία κατευθύνθηκαν στην υψηλή γέφυρα, την οποία απέκλεισαν μαζί με τους αγρότες.

Στην Λιβαδειά κλειστά παρέμειναν εμπορικά καταστήματα, καφέ, επιχειρήσεις, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, σχολεία, αλυσίδες καταστημάτων ακόμη και τα περίπτερα. Χωρίς προηγούμενο η συγκέντ5ρωση στο κέντρο της πόλης όπου μετακινήθηκαν και αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου. Οι αγρότες, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη και κατέλαβαν τον πεζόδρομο της Μπουφίδου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Παρόμοιες εικόνες και στην Θήβα όπου παρέλυσε η αγορά.

Φωτιά σε ένα παλιό τρακτέρ έβαλαν οι αγρότες της Αμφίκλειας που έχουν αποκλείσει την παλιά εθνικό οδό Λαμίας – Αθηνών στη ύψος της Αμφίκλειας.

Συγκέντρωση υπό βροχή και κρύο έκαναν σήμερα στο Καρπενήσι τα σωματεία των εργαζομένων, τα οποία συγκεντρώθηκαν με τα πανό διαμαρτυρίας, ενάντια σε ασφαλιστικό και φορολογικό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Προσανατολισμένοι να κλείσουν για 24 ώρες την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, αλλά και τους υπόλοιπους δρόμους του εθνικού δικτύου είναι οι αγρότες για το Σάββατο. Σε όλα τα μπλόκα μετά από τις αποφάσεις τους, ο αποκλεισμός θα αρχίσει στις 13:00. Οι αγρότες που μετέφεραν τα τρακτέρ στα μπλόκα αναμένεται να αποφασίσουν αργά το βράδυ για τις ώρες των αποκλεισμών την αυριανή μέρα.

Τέλος, σήμερα, μετά την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Φθιώτιδα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς, ωστόσο, μετέφεραν τα τρακτέρ σε επίκαιρα σημεία του εθνικού δικτύου.