Τον κόμβο στο αεροδρόμιο της Ρόδου έκλεισαν το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες της δυτικής πλευράς του νησιού, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Μάλιστα, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους, θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αγρότες της ανατολικής πλευράς του νησιού ετοιμάζονται να κλείσουν τον δρόμο στην περιοχή της Καλάθου. Σημειώνεται, ότι στη δυτική πλευρά έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Μαζική η απεργία

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο νησί, με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.