«Η κυβέρνηση αντί μνημονίων σκίζει μισθούς και συντάξεις. Θα μας βρουν μπροστά τους», αναγράφεται σε ένα μεγάλο πανό που έχουν αναρτήσει μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την «προωθούμενη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και στις μειώσεις μισθών και επιδομάτων με το Νέο Μισθολόγιο».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται να κλείσει την αξιολόγηση διαρρέοντας τα χειρότερα αλλά τελικά όμως είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε ό,τι ακριβώς προβλέπει το μνημόνιο 3. Το ίδιο έπραξε με το μισθολόγιο, όπου μειώνονται περαιτέρω οι μισθοί μας σε βάθος χρόνου, το ίδιο πράττει με το ΕΣΥ που μέρα με τη μέρα απαξιώνεται».

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο θα καταλήξει στη Βουλή, όπου ψηφίζεται το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο newsbeast.gr…

OWEUEYU1

OWEUEYU2

Βίντεο-Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος