Στην τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα οι αυτοκινητιστές ταξί που συνεχίζουν την απεργία τους και τις ποικίλες δράσεις τους σε όλη την Ελλάδα ζητώντας νέα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

Από νωρίς το πρωί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πελοπόννησο οι απεργοί προχωρούν σε αποκλεισμούς και πορείες.

Στην Αθήνα, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υποδομών χωρίς τα οχήματά τους και μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον κ. Ραγκούση, απέκλεισαν για λίγα λεπτά τη λεωφόρο Μεσογείων. Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Μετά την εθνική Αθηνών- Πατρών και τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, αυτοκινητιστές ταξί απέκλεισαν πριν λίγο και την παλιά εθνική με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος να περάσει κανείς από και προς την Πελοπόννησο να είναι τα παλιά φέρι που συνδέουν Ρίο και Αντίρριο.

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν τις εισόδους του αεροδρομίου με αποτέλεσμα οι τουρίστες να φτάνουν μέχρι ένα σημείο με τα πούλμαν και στη συνέχεια να παίρνουν τις βαλίτσες τους στο χέρι και να προχωρούν με τα πόδια.

Μετά από επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι αυτοκινητιστές απομακρύνθηκαν και αυτήν την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους προς το δημαρχείο για αν επιδώσουν ψήφισμα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Από εκεί θα  πήγαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην  Αριστοτέλους και στη συνέχεια στη γενική γραμματεία Μακεδονίας -Θράκης, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από το πρωί οι ταξιτζήδες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο νόμο Ραγκούση.