Με στόχο την επιτυχία και την ομαλή λειτουργία της ελληνικής αγοράς κάτω από τα έγκυρα διεθνή πρότυπα GSI, ο διεθνής οργανισμός «GS1 AISBL» ανακοινώνει την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για τη Διαχείριση των Διεθνών Προτύπων GS1» με διακριτικό τίτλο «GS1 ASSOCIATION-GREECE».

Το «GS1 ASSOCIATION-GREECE» ως μέλος του Διεθνούς Οργανισμού «GS1 AISBL», είναι ο νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση κωδικών barcodes GS1 (προθέματα 520 και 521).

Το «GS1 ASSOCIATION – GREECE» δημιουργήθηκε και διοικείται από ελληνικές επιχειρήσεις – μέλη, χρήστες του συστήματος GS1 και αντικείμενό του είναι η εκπροσώπηση και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το σύστημα GS1 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία καινούργια προσπάθεια που στοχεύει στην επιτυχία και στην ομαλή λειτουργία της ελληνικής αγοράς κάτω από τα έγκυρα διεθνή πρότυπα GS1. Με χαμηλές συνδρομές λόγω και του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Σωματείου και της έντονης συμμετοχής εκπροσώπων των επιχειρήσεων στη διοίκηση, το Σωματείο είναι πάντα δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία και στις ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν από τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Επισημαίνεται ότι τα πρότυπα GS1 χρησιμοποιούνται από 1.000.000 και πλέον επιχειρήσεις στον κόσμο, ενώ απευθύνονται σε περισσότερους από 20 βιομηχανικούς κλάδους. Μέσω του Σωματείου «GS1 ASSOCIATION-GREECE» οι ελληνικές επιχειρήσεις απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής τους ως ισότιμα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας χρηστών του διεθνούς οργανισμού «GS1 AISBL».

Πληροφορίες σχετικά με το Σωματείο «GS1 ASSOCIATION-GREECE» και τις υπηρεσίες του, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.gs1greece.org μέσω της οποίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν, αλλά και να γίνουν μέλη του.