«Έχω βαθύτατη ανησυχία για το τι θα γίνει με τους ανθρώπους που επιστρέφουν στην Αθήνα από την Ειδομένη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο Mega.

Όπως είπε, δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις υπάρχουσες υποδομές και δεν γίνεται να επιστρέψουμε σε καταστάσεις όπως αυτές στο Πεδίον του Άρεως. Παραδέχθηκε πως ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων εγκλωβίζονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και αυτό – όπως τόνισε – δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί να συμβεί. Πρέπει να συνεργαστούμε είπε με τη Frontex, τονίζοντας ότι πρέπει να φυλαχτούν τα σύνορά μας και να λειτουργήσουν τα hot spots στα νησιά μας, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Πρόσθεσε πως πρέπει άμεσα να απομακρύνονται αυτοί δεν μπορούν να έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Για το θέμα της καύσης νεκρών, ο κ. Καμίνης είπε πως αναζητείται χώρος στην Αθήνα, κάτι που όπως εξήγησε είναι δύσκολο. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα» τόνισε «να συνεργαστώ είτε με άλλους δήμους είτε με ιδιώτες στο θέμα». «Το έχω βάλει στοίχημα» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων «και θα το κάνω».