Πρεσβευτές του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, θα γίνουν για ένα διήμερο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκατοντάδες εθελοντές ποδηλάτες που θα σχηματίσουν μια μαραθώνια ποδηλατική φάλαγγα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό τον Άρδα του Έβρου.

Η Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, με την υποστήριξη των εθελοντών του «Θεσσαλονίκη 2014» , σχεδίασε μια γιγάντια ποδηλατοδρομία εθελοντών-ποδηλατών των συλλόγων «Βέλος», «ΠΑΟΚ», «Χίλια Δένδρα», «ΒΑΟ» και «Ηρακλή» που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2011, με τελικό προορισμό το Φεστιβάλ του Άρδα στον Έβρο και τη συμμετοχή στη 17η Συνάντηση Νέων .

Η «γέφυρα επικοινωνίας» εκτείνεται σε πέντε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, αποσκοπεί στην προβολή του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης, ενώ επιπλέον προσβλέπει στην κινητοποίηση της νεολαίας ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας να συμμετέχει στο εγχείρημα.

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν τον ποδηλατικό γύρο στις 26 Ιουλίου, στις 9το πρωί από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και θα πορευτούν δια μέσου των πόλεων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας για να καταλήξουν στο χώρο του Φεστιβάλ, στον Άρδα, όπου θα επιχειρήσουν εντυπωσιακή είσοδο συνοδευόμενοι από δεκάδες ποδηλάτες των γύρω περιοχών.

Οι εθελοντές, χωρισμένοι σε ομάδες , θα καλύπτουν εναλλάξ τμήματα της διαδρομής, θα κάνουν στάσεις στις κεντρικές πόλεις -κατά μήκος της διαδρομής- προβάλλοντας την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και το Φεστιβάλ Άρδα 2011.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει περίπτερο «Thessaloniki EYC 2014» όπου ο δημοτικός σύμβουλος-πρόεδρος της ομάδας «Θεσσαλονίκη 2014» κ. Χρήστος Ελευθεριάδης και ο υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μουρατίδης θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τον θεσμό και την υποψηφιότητα.

Παράλληλα με την ποδηλατοδρομία θα ναυλωθεί ένα ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι, το ROCK TRAIN TO ARDAS , που θα δώσει τη δυνατότητα, σε είκοσι τυχερούς, να ταξιδέψουν μέχρι τον Έβρο και να κατασκηνώσουν δωρεάν στο Φεστιβάλ του Άρδα , σε συνθήκες ROCK !