Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές πραγματοποιήθηκαν απόψε στα Χανιά εν όψει και της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην πλατεία δημοτικής αγοράς, πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει η Επιτροπή Χανίων του «Όχι μέχρι τέλους» καλώντας σε ανατροπή όλων των μνημονίων και ζητώντας ρήξη στις πολιτικές που τα επιβάλλουν.

Στην Πλατεία 1866, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της ΠΑΣΕΒΕ και συλλόγων εργαζομένων.

Οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρνει για ψήφιση στη Βουλή και με διαδικασίες εξπρές, ένα νέο 3ο μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, πραγματοποίησε απόψε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Τα μνημόνια, η φτώχια, η ανεργία, η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να κερδίζουν τα μονοπώλια, δεν είναι μονόδρομος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και «να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει».

Ακολούθησε πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία και στη λιτότητα πραγματοποίησαν μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στον Λευκό Πύργο.