Στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα γίνει για πρώτη φορά φέτος έκθεση εθελοντισμού με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών για την προστασία του δάσους του Σέιχ Σου από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Κώστα Κοκολάκη, ο οποίος ζήτησε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να παραμείνουν λίγες ημέρες ακόμη στην παραλία της πόλης τα ειδικά σταντ που έχουν στηθεί για την έκθεση βιβλίου ώστε να προωθηθεί στους πολίτες η ιδέα του εθελοντισμού και της προστασίας του δάσους.

«Αγαπάμε το Σέιχ Σου» ήταν η απάντηση του κ. Μπουτάρη, ο οποίος έδωσε την άδεια. Στα σταντ θα υπάρχουν εθελοντές και η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να δίνουν στον κόσμο, έντυπα, ενημερωτικά βιβλία και φυλλάδια σχετικά με την προστασία του δάσους.

Η έκθεση Βιβλίου θα παραμείνει στην παραλία της Θεσσαλονίκης έως τις 19 Ιουνίου και η έκθεση εθελοντισμού θα ξεκινήσει δύο με τρεις ημέρες αργότερα και θα διαρκέσει 5 μέρες. Τις καθημερινές θα λειτουργεί μόνο απόγευμα και το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου, πρωί-απόγευμα.