Εντός του Αυγούστου αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα καθορίζει το οργανόγραμμα λειτουργίας της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ , ο κ. Μπόλαρης γνωστοποίησε ακόμη ότι το Νοέμβριο εκτιμάται ότι θα έχει προχωρήσει και η στελέχωση της Μονάδας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει πρόσκληση για μετατάξεις υπαλλήλων, με την ελπίδα η στελέχωση της μονάδας να προχωρήσει μέσα τον Νοέμβριο.

Η εν λόγω μονάδα, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο ίδιος ο κ. Μπόλαρης, θα διαχειρίζεται την εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Μεταξύ άλλων, θα κληθεί να «τρέξει» ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και να διαχειριστεί συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), ιδιωτικές επενδύσεις και αναπτυξιακές πολιτικές για τα λιμάνια και την καινοτομία, ενώ θα υποστηρίζει και θα προωθεί τις διακρατικές οικονομικές σχέσεις με τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη.