Οι 25 εργαζόμενοι στο φροντιστήριο «ΓΡΑΨΑ» ζητούν από τη Μητρόπολη της Καισαριανής να τους δώσει 2,5 ακόμη μήνες λειτουργίας, διότι τελούν υπό έξωση από τη Μητρόπολη, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει το κτίριο για να στεγάσει γραφεία της.

Η επιστολή που έστειλαν οι εργαζόμενοι στο newsbeast:

Εμείς, οι 25 εργαζόμενοι στο φροντιστήριο «ΓΡΑΨΑ», Φορμίωνος 83, επιδώσαμε στη Μητρόπολη της Καισαριανής, όλοι μαζί, σήμερα 13/ 07/ 2010 την επισυναπτόμενη επιστολή. Ζητήσαμε από τον Μητροπολίτη, να μας δώσει 2,5 ακόμη μήνες (μόνο!) λειτουργίας, διότι τελούμε υπό έξωση από τη Μητρόπολη, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει το κτίριο για να στεγάσει γραφεία της (εξ όσων γνωρίζουμε), ώστε να προετοιμάσουμε τη νέα χρονιά, να κάνουμε τις εγγραφές τον Σεπτέμβριο και τα μαθήματα όσων τμημάτων ξεκινούν Σεπτέμβριο, και μετά να μετακομίσουμε για τη συνέχεια της χρονιάς σε νέο κτίριο που έχει, ήδη, βρεθεί αλλά δεν προφταίνει να ετοιμαστεί και να εγκριθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Μητροπολίτης έλειπε, όπως μας είπαν, και περιμέναμε επί 1,5 ώρα για να επικοινωνήσουμε δια του Πρωτοσυγγέλου, μαζί του, διότι δεν μπορούσαν να τον ενοχλήσουν για οποιοδήποτε λόγο. Στην τηλεφωνική μας συνομιλία, μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και να απευθυνθούμε … αλλού. Δεν μπήκε καν σε συζήτηση του προβλήματός μας.

Με λύπη σας πληροφορούμε ότι άλλη αντιμετώπιση περιμέναμε από έναν άνθρωπο της Εκκλησίας. Μια στάση αγκαλιάς στον κόσμο και βοήθειας.

Είστε η τελευταία μας ελπίδα! Παρακαλούμε επικοινωνήστε ΣΗΜΕΡΑ με το Σεβασμιότατο Δανιήλ (τηλέφωνο Μητρόπολης Καισαριανής: 210-7224123) και προσπαθείστε να πείσετε να πάρουμε την παράταση των 2,5 μηνών (μόνο)! Ο χρόνος παραμονής μας λήγει 15/7/10. ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ!

Με εκτίμηση,

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Γιώργος Σπύρου 6948837135, Παναγιώτης Σταμπόγλης 6948175401, Νίκος Θεοδωρακάκης 6936616269, Αγγελική Σπηλιοπούλου 6974129543, Κων/νος Κοντοπόδης 6974035353

Η επιστολή που έστειλαν οι εργαζόμενοι στο Σεβασμιότατο

Σεβασμιότατε,

Οι παρακάτω υπογραφόμενοι, εργαζόμενοι στο Φροντιστήριο Γράψα, Φορμίωνος 83, Καισαριανή και τα μέλη των οικογενειών τους σας παρακαλούμε να μελετήσετε με κατανόηση το μεγάλο μας πρόβλημα που αν δεν λυθεί θα μας οδηγήσει στην ανεργία.

Γνωρίζουμε ότι η Μητρόπολη Καισαριανής-Βύρωνος και Υμηττού, ιδιοκτήτρια του επί της Φορμίωνος 83 ακινήτου στο οποίο στεγάζεται από το 1984 το φροντιστήριο στο οποίο και εργαζόμεθα, έχει ζητήσει από τους εργοδότες μας να εγκαταλείψουμε το κτίριο στις 15/7/10, προς χρήσιν γραφείων της Μητρόπολης. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι εργοδότες μας είναι απολύτως τυπικοί στην καταβολή των ενοικίων και έχουν προσφερθεί να δώσουν και αύξηση στο ενοίκιο και δωρεά, άρα δεν υπάρχει και άλλος λόγος εξώσεως.

Γνωρίζετε ότι η μεταστέγαση ενός φροντιστηρίου 100δων σπουδαστών, είναι πολύ δύσκολη. Το κτίριο πρέπει να εναρμονίζεται με τους αυστηρούς κανονισμούς του υπουργείου Παιδείας, της Πολεοδομίας και της Πυροσβεστικής, αλλιώς δεν θα πάρει άδεια λειτουργίας. Άρα τα περισσότερα κτίρια αποκλείονται.

Γνωρίζουμε ότι νέο κτίριο έχει βρεθεί. Θα πρέπει βέβαια να γίνουν οι εργασίες διαμόρφωσης και να δοθούν οι τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Για να έχουμε δουλειά ο καθένας μας την επόμενη χρονιά, και να μπορούμε να θρέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, θα πρέπει να εγγράψουμε παλαιούς και νέους σπουδαστές κατά τον Σεπτέμβριο, σε μια αγορά ήδη προβληματική. Αν αυτό δεν γίνει, θα μείνουμε άνεργοι διότι δεν θα έχουμε μαθητές να διδάξουμε.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να επιτρέψετε για 2.5 ακόμη μήνες τη λειτουργία μας ώστε να κάνουμε τις εγγραφές και την κατάταξη των σπουδαστών κατά τον Σεπτέμβριο, διαδικασία τεράστια και επίπονη, και τον Οκτώβριο να τους διδάξουμε στο νέο μας κτίριο.

Διαφορετικά, καταδικαζόμαστε σε ανεργία διότι και ο κλάδος των ξένων γλωσσών είναι σε κρίση όπως και οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας μας, οπότε είναι αδύνατον να βρούμε αλλού δουλειά.

Σας παρακαλούμε να δείτε με συμπόνια και κατανόηση το πρόβλημά μας, διότι δεν έχουμε άλλους τρόπους βιοπορισμού.