Το νέο σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών που έχει συντάξει το Πυροσβεστικό Σώμα και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καθώς και οι προτάσεις του υπουργείου περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, συζητήθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή συναρμοδίων υπουργών, υφυπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη εξέτασε ιδιαίτερα τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και τις αλλαγές αρμοδιοτήτων σε πολλά κρίσιμα για την αντιπυρική προστασία ζητήματα, όπως η τοπική αρμοδιότητα κλπ.

«Πρέπει να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την προστασία του πολίτη και του φυσικού πλούτου της χώρας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Χρήστος Παπουτσής ο οποίος προήδρευσε το απόγευμα σε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ στο Χαλάνδρι, με θέμα τη λήψη όλων των προληπτικών μέτρων και δράσεων στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μας.