Σε κακό ανέκδοτο εξελίσσεται η υπόθεση της διάθεσης κουπονιών τροφίμων από τον δήμο Καβάλας στους φτωχούς δικαιούχους, που επί χρόνια παραδοσιακά τα προμηθεύονταν αυτές τις μέρες, εν όψει Πάσχα.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Καβάλας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχουν «επικαιροποιηθεί» οι κατάλογοι των δικαιούχων με νέα απογραφή –που θα συμπεριλαμβάνει και άτομα από τον πρώην δήμο Φιλίππων. Δηλαδή, η υπηρεσία Δημοτικής Κοινωνικής Πρόνοιας αντί να διανείμει –ως όφειλε- τα κουπόνια προμήθειας λιγοστών τροφίμων στους ήδη συμπεριλαμβανόμενους στους καταλόγους, τους τιμωρεί ουσιαστικά επειδή η ίδια δεν φρόντισε εγκαίρως να επικαιροποιήσει τους καταλόγους της!

Στην αυτοαναιρούμενη ανακοίνωσή της, η διοίκηση του δήμου Καβάλας κάνει λόγο για «δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας», την ίδια ώρα που αφήνει ξεκρέμαστες εκατοντάδες οικογένειες που βιώνουν κατά τον πιο άθλιο τρόπο αυτές τις «δύσκολες εποχές», αρνούμενη να τους παράσχει ακόμα κι αυτή τη στοιχειώδη βοήθεια –που συνήθιζαν να παίρνουν τόσα χρόνια για το Πάσχα…

Σύμφωνα με τον δήμο Καβάλας, τα κουπόνια θα διανεμηθούν (σε χρόνο αόριστο), «μετά το Πάσχα, αφού προηγηθεί κοινωνική απογραφή των ωφελουμένων και στις δυο δημοτικές ενότητες…».

Τα «αφού» της χθεσινής ανακοίνωσης του δήμου Καβάλας, όμως, δεν σταματούν εδώ.

Επικαλούμενη τη «διαχείριση του χρήματος των δημοτών, που πρέπει να είναι διπλά προσεκτική, χρηστή και διαφανής» (σαν να έχει κανείς αντίρρηση σ’ αυτό!), η διοίκηση του δήμου ουσιαστικά δηλώνει στους δικαιούχους ότι πρέπει να περιμένουν να κάνουν Πάσχα κατά το …καλοκαίρι, θέτοντας τις εξής προϋποθέσεις μέχρις ότου διανεμηθούν τα κουπόνια:

Μετά την κοινωνική απογραφή, για τον ενιαίο (πλέον) δήμο Καβάλας, «στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο –και αφού μέχρι τότε θα έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός μας – θα αποφασιστούν τα κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ) με βάση τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα τροφίμων. Επίσης, θα καθοριστεί η νέα πολιτική παροχής έκτακτων επιδομάτων, που είναι αναγκαία στη συνεχώς μεταβαλλόμενη οικονομική μας πραγματικότητα. Παράλληλα, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων αυτών με όσα τηρούνταν από την πρώην Νομαρχία Καβάλας».

Πηγή: kavalanet.gr