Νέα πνοή στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα από την Κεντρική Ευρώπη και ιδιαίτερα από την Αυστρία αναμένεται να δώσει η έναρξη στις 21 Μαΐου των νέων πτήσεων Βιέννη-Βόλος-Βιέννη που θα γίνονται από την αυστριακή αεροπορική εταιρεία «Lauda Air» και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο μέχρι και την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η νέα αυτή αεροπορική σύνδεση θα συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος πολλών διοργανωτών ταξιδιών που επιδιώκουν τον εμπλουτισμό του προγράμματός τους με νέους, μη κορεσμένους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ βρίσκεται ήδη σε επαφή με γνωστούς ταξιδιωτικούς παράγοντες στην Αυστρία για την προώθηση της περιοχής του Πηλίου και γενικότερα της Θεσσαλίας, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ταξίδι ομάδας Αυστριακών δημοσιογράφων στην περιοχή.

Η ομάδα αποτελούνταν από εκπροσώπους των κυριότερων ημερήσιων εφημερίδων αλλά και ειδικών τουριστικών εντύπων της Αυστρίας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, τα χωριά του ανατολικού και νοτίου Πηλίου, το Βόλο και την περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Η περιοχή του Πηλίου είχε γίνει ευρέως γνωστή στο αυστριακό κοινό με την προβολή της διάσημης πλέον ταινίας «Μάμα Μία», που συνδέει την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μιούζικαλ με την Ελλάδα και το Νομό Μαγνησίας, όπου έχουν γίνει και τα γυρίσματα, σε δεκάδες αυστριακούς κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2008.

Η προβολή της «Μάμα Μία» στη Βιέννη, ταυτόχρονα σε 21 κινηματογράφους της, κάτι πρωτοφανές για τα βιεννέζικα κινηματογραφικά χρονικά, είχε σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία και η ταινία συγκαταλέγεται μέχρι σήμερα στην κορυφή εκείνων που είχαν τα περισσότερα εισιτήρια στην Αυστρία.

Ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές της περιοχής με την παρουσίαση αυτής της ταινίας την ημέρα των τελευταίων Χριστουγέννων, στο κεντρικό βραδινό πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, ενώ η ταινία προβλήθηκε ταυτόχρονα και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της δημόσιας Γερμανικής Τηλεόρασης (ZDF).

Επρόκειτο γενικότερα για μια τεράστια, έμμεση προβολή της Ελλάδας εξαιτίας του γεγονότος πως το κεντρικό βραδινό πρόγραμμα των δύο δημόσιων τηλεοπτικών δικτύων σε Αυστρία και Γερμανία, παρακολουθούν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατών και σ΄ αυτό πρέπει να προστεθεί και η γνωστή δήλωση της πρωταγωνίστριας της ταινίας Μέριλ Στριπ, «Θεέ μου τι υπέροχος τόπος και τρόπος να ζεις».

Η ταινία «Μάμα Μία», που μουσικά περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες του διάσημου συγκροτήματος «Άμπα», προβάλλει το Πήλιο (Νταμούραχη), τη Σκιάθο, τη Σκόπελο αλλά και την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία.

Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστριακοί τουρίστες κάθε χρόνο και η Αυστρία, σε απόλυτους αριθμούς, βρίσκεται στην όγδοη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας, ενώ, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται στην πρώτη θέση.